Sielusta ja Hengestä – ajatuksia tapaamisen 22.9. jälkeen

Oli hieno keskustelu – kiitos Riitta-Leenalle, Annille ja kaikille osallistujille 😊 Ehkä iltaa kuvaa se, että Eckhart Tollen Läsnäolon voima -kirjasta oli valmisteltu lyhyt, kahdeksan sivuinen Powerpoint-esitys – siinä päästiin sivulle kuusi, kun puolitoistatuntinen oli ohi. Kuuden hengen voimin upposimme yhä syvemmälle kokemuksiin ja näkemyksiin kehosta, sielusta, hengestä, Kristuksesta ja Jumalasta. Osin takkahuoneessa maukkaiden kahvitarjoamisten turvin (kiitos Johanna-suntiolle) ja osin virtuaalisesti Teamsin yli.

Jatka lukemista ”Sielusta ja Hengestä – ajatuksia tapaamisen 22.9. jälkeen”

Kiitos Anni hienosta kirjasta!

Hain eilen puolen päivän aikaan kirjastosta pappimme Anni Pesosen tekemän upouuden kirjan CREDO Tieni mystiikkaan, enkä malttanut laskea kirjaa käsistäni, joten voinkin palauttaa sen tänään kirjastoon, koska varauksia näyttää olevan. 😃

Upea ja rohkea kirja. Anni kertoo avoimesti omaa, myös osin traumaattiselta kuulostavaa taustaansa sekä polkuaan kokemusten ja tutkimuksen kautta Jumalan omakohtaiseen kokemiseen. Anni toteaa esim. ”Lopulta rukoilija alkaa kuitenkin tajuta, että juuri hänen oma minänsä, jopa kaikkein paljainkin oman olemisen kokemus, on hänen ja suoran Jumalan kokemisen välissä.”

Ja ennen kaikkea: Anni on luvannut tulla keskustelemaan kirjastaan tapaamisessa 8.12.2021 klo 18 😊 Tervetuloa kirkolle – ja jos haluat mukaan etätapaamisemme, laita viesti minulle osoitteeseen perttik.eskelinen@gmail.com niin laitan Teams-linkin tulemaan.

Ajatuksia buddhalaisuudesta ja kristillisyydestä 5.5.21 alustuksen pohjalta

Kari Ventä piti keskustelupiirimme etätapaamisessa 5.5.2021 yhden parhaista alustuksista, joita olen kuullut. Hän vei meidät buddhalaisuuden ja kristinuskon näkemyksiin, eroihin ja yhtymäkohtiin kahden henkilön vasta julkaistujen muistelmien kautta: Anne Brunilan ja Sakari Oravan. Alla on otteita Brunilan kirjasta, otteita Oravan kirjasta ja muistiinpanoja keskustelustamme.

Lisäksi tässä on linkki vuonna 2016 tekemääni referaattiin munkki Thich Nhat Hanhin kirjasta Elävä Buddha, Elävä Kristus. Se toivottavasti antaa yhden näkymän buddhalaisuuden ja kristinuskon yhteyksistä.

Olen kirjoituksen loppuun sijoittanut myös omaa pohdintaani teemasta ja erityisesti siitä, miten seurakunnan tulisi suhtautua henkilöön, joka ei löydä evankeliumista itselleen elämän pohjaa, mutta joka saa rauhaa jostain muusta hengellisestä näkemyksestä. Toivon, että tämä kirvoittaa keskustelua asiasta.

Photo by Julien Flutto at Unsplash

Jatka lukemista ”Ajatuksia buddhalaisuudesta ja kristillisyydestä 5.5.21 alustuksen pohjalta”

Ohje Teams-palaveriin osallistumiseen

Tässä on tekemäni ohje Teamsin käytöstä silloin, kun valitaan alussa kysymykseen ”Kuinka haluat liittyä Teams-kokoukseen?” vastauksella ”Jatka tällä selaimella”. Dokumentti on pitkähkö, koska se sisältää myös ohjeen oman ruudun jakamisesta. Yleensähän tätä ei Katse-sessioissa tarvita.

Toivottavasti tästä on apua.

Väinö Linna muistelee – kirjareferaatti

Katse-blogin yhtenä tavoitteena on antaa mahdollisuus ajatusten vaihtoon. Vinkki hyvästä kirjasta voi todella olla arvokas näkemyksen avartaja, joten aloitamme Kari Ventän referaatilla Panu Rajalan kirjasta. Kiitos Kari 😊

Päivä on tehnyt kierroksensa
Väinö Linna haastateltava, toimittanut Panu Rajala
Julkistettu 2020, Kustannusosekeyhtiö Siltala

Jatka lukemista ”Väinö Linna muistelee – kirjareferaatti”