Ajatuksia buddhalaisuudesta ja kristillisyydestä 5.5.21 alustuksen pohjalta

Kari Ventä piti keskustelupiirimme etätapaamisessa 5.5.2021 yhden parhaista alustuksista, joita olen kuullut. Hän vei meidät buddhalaisuuden ja kristinuskon näkemyksiin, eroihin ja yhtymäkohtiin kahden henkilön vasta julkaistujen muistelmien kautta: Anne Brunilan ja Sakari Oravan. Alla on otteita Brunilan kirjasta, otteita Oravan kirjasta ja muistiinpanoja keskustelustamme.

Lisäksi tässä on linkki vuonna 2016 tekemääni referaattiin munkki Thich Nhat Hanhin kirjasta Elävä Buddha, Elävä Kristus. Se toivottavasti antaa yhden näkymän buddhalaisuuden ja kristinuskon yhteyksistä.

Olen kirjoituksen loppuun sijoittanut myös omaa pohdintaani teemasta ja erityisesti siitä, miten seurakunnan tulisi suhtautua henkilöön, joka ei löydä evankeliumista itselleen elämän pohjaa, mutta joka saa rauhaa jostain muusta hengellisestä näkemyksestä. Toivon, että tämä kirvoittaa keskustelua asiasta.

Photo by Julien Flutto at Unsplash

Jatka lukemista ”Ajatuksia buddhalaisuudesta ja kristillisyydestä 5.5.21 alustuksen pohjalta”

Ohje Teams-palaveriin osallistumiseen

Tässä on tekemäni ohje Teamsin käytöstä silloin, kun valitaan alussa kysymykseen ”Kuinka haluat liittyä Teams-kokoukseen?” vastauksella ”Jatka tällä selaimella”. Dokumentti on pitkähkö, koska se sisältää myös ohjeen oman ruudun jakamisesta. Yleensähän tätä ei Katse-sessioissa tarvita.

Toivottavasti tästä on apua.

Väinö Linna muistelee – kirjareferaatti

Katse-blogin yhtenä tavoitteena on antaa mahdollisuus ajatusten vaihtoon. Vinkki hyvästä kirjasta voi todella olla arvokas näkemyksen avartaja, joten aloitamme Kari Ventän referaatilla Panu Rajalan kirjasta. Kiitos Kari 😊

Päivä on tehnyt kierroksensa
Väinö Linna haastateltava, toimittanut Panu Rajala
Julkistettu 2020, Kustannusosekeyhtiö Siltala

Jatka lukemista ”Väinö Linna muistelee – kirjareferaatti”