Miten

… keskustelupiirimme ja blogialustamme ovat syntyneet ja miten niitä ylläpidetään?

Seurakunta

Katsomukset ja Elämä -keskustelupiiri syntyi Nurmijärven evankelis-luterilaisessa seurakunnassa syksyllä 2019 kun tapasimme pastori Ville Päivänsalon kanssa ja totesimme yhteisen halumme tutustua erilaisiin näkemyksiin ja keskustella niistä. Perustimme keskustelupiirin, löysimme asiasta kiinnostuneita henkilöitä ja aloimme kokoontua Klaukkalan kirkolla kuukausittain.

Arvot

On hyvä miettiä, minkä arvojen pohjalta tätä alustaa ja keskustelupiiriä viedään eteenpäin. Seuraavat ajatukset toivottavasti kehittyvät jatkossa, mutta tällä hetkellä arvot voisi ehkä kirjata näin:

  • Katse ei kilpaile näkemysten tai uskontojen kanssa. Se voi parhaimmillaan tukea jokaisen omaa kehitystä kyseisen henkilön haluamaan suuntaan.
  • Katseen tarkoitus ei myöskään ole yhtenäistää osallistujien ajattelua vaan antaa erilaisia virikkeitä oman näkemyksen kehittämiseen ja avartamiseen.

Tietoturva

Oma työni liittyy tietoturvaan, joten tämä puoli on hyvä myös käsitellä. Ylläpidän sivustoa nyt WordPress-alustalla, joka on suosituin sivustoalusta maailmassa, ja jota pidetään turvallisena.

Kuten sivuilta Toiminta 19-20 ja Tapahtunutta näet, olemme tallentaneet Youtube-videoiksi piirin esittelyn sekä alustukset joulukuun 2020 etätapaamisestamme. Normaaleja piirimme keskusteluja emme tallenna. Ainostaan mahdollisesti alustukset tallennetaan osallistujien luvalla ja tällöinkin osallistujien ei tarvitse näkyä tallenteilla.

Jos haluat osallistua keskustelupiirimme toimintaan, kirjaan nimesi ja sähköpostisi osallistujalistaan ja lähetän sähköpostitse kutsut Teams-istuntoihin. Tietoturvalainsäädäntö (GDPR) edellyttää, että osallistujat tietävät tämän ja että he halutessaan voivat poistaa itsensä listalta (”oikeus tulla unohdetuksi”). Voit pyytää tietosi poistamista lähettämällä minulle sähköpostin osoitteeseen perttik.eskelinen@gmail.com

%d bloggaajaa tykkää tästä: