Tulevaa

Seuraavassa on sovittuja etätapaamisia ja niiden alustusaiheita.

Klikkaamalla aihetta näet lisää. Jos aihe kiinnostaa ja aikasi sallii, laita ilmoittautuminen osoitteeseen perttik.eskelinen@gmail.com – laitan sinulle kutsun Teams-tapaamiseen. Jos aika ei sovi, niin laita kuitenkin viestiä. Jos tallennamme alustuksen, laitan siihen linkin.

Alustuksen aihePvm ja aikaAlustuksen pitäjä
Seuraava tapaaminen ja alustus on vielä sopimatta

Seuraaviin aiheisiin on ollut keskustelupiirissä kiinnostusta.

Alustajaa ja päivämäärää ei ole vielä löydetty, mutta piirissä on kiinnostusta aiheen käsittelyyn. Linkeistä löydät aiheeseen liittyvää materiaalia. Jos olet kiinnostunut pitämään alustuksen jostakin alla olevista aiheista tai jostain muusta keskustelupiiriä mahdollisesti kiinnostavasta aiheesta, laita viesti.

Alustuksen aihePvm ja aikaAlustuksen pitäjä
Uskontososiologia??
Erilainen näkemys uskon kokemiseen??
Saku Tuomisen kirja Kaikki on hyvin riippumatta
siitä miten kaikki on
??
Tutustuminen johonkin Nurmijärven erilaisista uskonnollisista kulttuureista??

Seuraavan tapaamisen aihe ja ajankohta on vielä auki

Keskustelupiirimme kokoontuu, kun löydämme kiinnostavan aiheen. Emme ota paineita säännöllisten tapaamisten muodossa. 😊

Ohessa on muutamia ajatuksia mahdollisista aiheista, mutta vielä ei ole löytynyt riittävän innostunutta alustajaa. Jos mielessäsi on hyvä aihe ja haluaisit itse alustaa tai toivoisit jonkun muun alustavan asiasta, laita tietoa minulle: perttik.eskelinen@gmail.com

Takaisin sovittuihin aiheisiin / Takaisin sivun alkuun

Mahdollinen alustusaihe: Uskontososiologia

Mitkä ovat uskonnon sosiologiset ja biologiset perustat? Seuraavassa on muutama ote Helsingin Yliopiston sivuilta:

”Uskonto on aina yhtä aikaa yksilöllistä ja yhteisöllistä.”

”Samalla tavalla kuin uskontopsykologiassa, niin myös uskontososiologiassa on helppo päätyä kiistattomaan lopputulokseen: olipa uskonnollisten väitteiden totuusarvosta mitä mieltä hyvänsä, niin uskonnon yhteisöllinen ulottuvuus on varmasti totta. Ihminen on sosiaalinen eläin, ja ihmisen sosiaalisen käyttäytymisen tutkiminen kertoo meille tärkeitä asioita itsestämme, myös uskonnollisina olentoina.”

Takaisin mahdollisiin aiheisiin / Takaisin sivun alkuun

Erilainen näkemys uskon kokemiseen

Kirjoitan tätä joulukuun 2021 tapaamisemme jälkeen. Syyskuussa Tollen kirjan käsittelyssä puhuimme jo paljon Hengestä, Jumalasta ja Kristuksesta. Ja nyt joulukuussa upposimme Annin ja hänen kirjansa johdattelemana yhä syvemmälle tähän aiheeseen.

Nautin itse todella paljon näistä tapaamisistamme ja niistä uusista ajatuksista, joita ne herättivät – joten näitä keskusteluja voisi olla lisääkin. 😊

Mutta olisiko keskustelupiirin lähtökohtien kannalta sekä ehkä omien ajatusten ravistelun vuoksi hyvä etsiä erilaisiakin alustusnäkökohtia? Esimerkiksi:

  • Löytyykö jotain fyysistä syytä sille, että minusta tuntuu niin hyvältä, kun koen olevani yhteydessä Jumalaan? Voisiko tätä tarkastalla havaintojen eikä tunteiden pohjalta? Kuka tällaisen tarkastelun ja keskustelun voisi alustaa?
  • Voisiko Jumala-yhteyden kokemista tarkastella jonkun toisen uskonnollisen katsomuksen pohjalta? Joko kristillisen (olemmekin jo keskustelleet mahdollisuudesta vierailla esimerkiksi Klaukkalan helluntaiseurakunnassa – ehkä saisimme tapaamiseemme jonkun kertomaan omia näkemyksiään) tai jonkun ei-kristillisen uskonnon edustajan kautta.

Kuulisin mielelläni piiriläisten näkemyksiä siitä, mihin suuntaan keskustelua haluatte viedä. Ja ajatuksia/fiiliksiä joko WhatsAppilla (040 506 6565) tai maililla (perttik.eskelinen@gmail.com)

Takaisin mahdollisiin aiheisiin / Takaisin sivun alkuun

Mahdollinen alustusaihe: Saku Tuomisen kirja Kaikki on hyvin riippumatta siitä miten kaikki on

Toukokuun tapaamisessa todettiin, että tämä kirja voisi olla kiinnostava alustuksen kohde.

Takaisin mahdollisiin aiheisiin / Takaisin sivun alkuun

Mahdollinen tapaamisaihe: Tutustuminen johonkin Nurmijärven erilaisista uskonnollisista kulttuureista

Jo 2020 tapaamisissa todettiin, että olisi kiinnostavaa ja mukavaa käydä Nurmijärven helluntaiseurakunnan tilaisuudessa. Toivottavasti pandemiatilanne sallii tämän vuoden 2022 aikana.

Klaukkalassa olisi ehkä mahdollisuus tutustua myös esimerkiksi kongolaiseen tapaan kokea kristinusko.

Takaisin mahdollisiin aiheisiin / Takaisin sivun alkuun

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggaajaa tykkää tästä: