Tulevaa

Seuraavassa on sovittuja tapaamisia (ja etätapaamisia) ja niiden alustusaiheita.

Klikkaamalla aihetta näet lisää.

Alustuksen aihePvm ja aikaAlustuksen pitäjä
Ortodoksisuus20.9.2022
klo 18
Isä Mikael Sundkvist

Seuraaviin aiheisiin on ollut keskustelupiirissä kiinnostusta.

Alustajaa ja päivämäärää ei ole vielä löydetty, mutta piirissä on kiinnostusta aiheen käsittelyyn. Linkeistä löydät aiheeseen liittyvää materiaalia. Jos olet kiinnostunut pitämään alustuksen jostakin alla olevista aiheista tai jostain muusta keskustelupiiriä mahdollisesti kiinnostavasta aiheesta, laita viesti.

Alustuksen aihePvm ja aikaAlustuksen pitäjä
Uskontososiologia??
Erilainen näkemys uskon kokemiseen??
Saku Tuomisen kirja Kaikki on hyvin riippumatta
siitä miten kaikki on
??

Alustavasti: Seuraava tapaaminen on tiistaina 20.9.2022 klo 18 Klaukkalan kirkolla ja aiheena on ortodoksisuus

Klaukkalassakin on ortodoksikirkko (Pyhän Nektarios Eginalaisen kirkko) ja kuitenkin ainakin oma tietämykseni ortodoksisesta näkemyksestä on hyvin hatara. Näistä (ja muutamasta sattumasta, joista blogissa lisää) syntyi ajatus tutustua ortodoksisuuteen keskustelupiirimme puitteissa. Seija Mauro auttoi ystävällisesti tässä asiassa ja Isä Mikael Sundkvist lupautui avaamaan asiaa tiistaina 20.9.2022 klo 18 😊

Kokoonnumme Klaukkalan kirkon ryhmätilaan 1 ja kuten ennenkin, alustus- ja keskustelutilaisuuteen voi osallistua paikan päällä tai etänä Teams-session kautta.

Jos tulet paikan päälle, laitatko ilmoittautumisen osoitteeseen perttik.eskelinen@gmail.com tai 040 506 6565 (kannattaa laittaa tekstiviesti tai WhatsApp-viesti – vastaan harvemmin tuntemattomiin numeroihin).

Tässä on linkki, jonka kautta voi osallistua etänä – tähän ei ilmoittautumista tarvita:

Liity kokoukseen napsauttamalla tästä

Jos tarvitset lisätietoa tai vaikka apua Teams-osallistumisen kanssa, ota yhteyttä (yhteystiedot edellä).

Isä Mikaelin ajatuksiin pääsee mukavasti tutustumaan jo ennakolta Yle Areenassakin:

https://areena.yle.fi/1-3798033

Takaisin sovittuihin aiheisiin / Takaisin sivun alkuun

Mahdollinen alustusaihe: Uskontososiologia

Mitkä ovat uskonnon sosiologiset ja biologiset perustat? Seuraavassa on muutama ote Helsingin Yliopiston sivuilta:

”Uskonto on aina yhtä aikaa yksilöllistä ja yhteisöllistä.”

”Samalla tavalla kuin uskontopsykologiassa, niin myös uskontososiologiassa on helppo päätyä kiistattomaan lopputulokseen: olipa uskonnollisten väitteiden totuusarvosta mitä mieltä hyvänsä, niin uskonnon yhteisöllinen ulottuvuus on varmasti totta. Ihminen on sosiaalinen eläin, ja ihmisen sosiaalisen käyttäytymisen tutkiminen kertoo meille tärkeitä asioita itsestämme, myös uskonnollisina olentoina.”

Takaisin mahdollisiin aiheisiin / Takaisin sivun alkuun

Erilainen näkemys uskon kokemiseen

Kirjoitan tätä joulukuun 2021 tapaamisemme jälkeen. Syyskuussa Tollen kirjan käsittelyssä puhuimme jo paljon Hengestä, Jumalasta ja Kristuksesta. Ja nyt joulukuussa upposimme Annin ja hänen kirjansa johdattelemana yhä syvemmälle tähän aiheeseen.

Nautin itse todella paljon näistä tapaamisistamme ja niistä uusista ajatuksista, joita ne herättivät – joten näitä keskusteluja voisi olla lisääkin. 😊

Mutta olisiko keskustelupiirin lähtökohtien kannalta sekä ehkä omien ajatusten ravistelun vuoksi hyvä etsiä erilaisiakin alustusnäkökohtia? Esimerkiksi:

  • Löytyykö jotain fyysistä syytä sille, että minusta tuntuu niin hyvältä, kun koen olevani yhteydessä Jumalaan? Voisiko tätä tarkastalla havaintojen eikä tunteiden pohjalta? Kuka tällaisen tarkastelun ja keskustelun voisi alustaa?
  • Voisiko Jumala-yhteyden kokemista tarkastella jonkun toisen uskonnollisen katsomuksen pohjalta? Joko kristillisen (olemmekin jo keskustelleet mahdollisuudesta vierailla esimerkiksi Klaukkalan helluntaiseurakunnassa – ehkä saisimme tapaamiseemme jonkun kertomaan omia näkemyksiään) tai jonkun ei-kristillisen uskonnon edustajan kautta.

Kuulisin mielelläni piiriläisten näkemyksiä siitä, mihin suuntaan keskustelua haluatte viedä. Ja ajatuksia/fiiliksiä joko WhatsAppilla (040 506 6565) tai maililla (perttik.eskelinen@gmail.com)

Takaisin mahdollisiin aiheisiin / Takaisin sivun alkuun

Mahdollinen alustusaihe: Saku Tuomisen kirja Kaikki on hyvin riippumatta siitä miten kaikki on

Toukokuun tapaamisessa todettiin, että tämä kirja voisi olla kiinnostava alustuksen kohde.

Takaisin mahdollisiin aiheisiin / Takaisin sivun alkuun

Get new content delivered directly to your inbox.

%d bloggaajaa tykkää tästä: